Uutiset


 

 

Toyota ja toppatakki -filmin ensi-ilta Kultturikeskus Poleenissa ma 11.2.2019 klo 17. Vapaa pääsy!
25.01.2019


Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa saa maailman ensi-iltansa maanantaina 11.2.2019 dokumenttielokuva pitkän uran hoiva-alan yrittäjänä Pieksämäellä tehneestä Liisa Heikkisestä.

Toyota ja toppatakki -filmi herättää omalta osaltaan arvokeskustelua suomalaisen hoiva-alan kehittämisestä antamalla tilaa Liisa Heikkisen, hänen työntekijöidensä ja asiakkaidensa mietteille. Filmissä pohditaan ihmisen itsemääräämisoikeutta, nykyistä keskittämiskehitystä ja yhteisöllisyyden merkitystä. Filmi päästää katsojan kurkistamaan hoivayhteisön arkeen Kontiopuistossa ja Nikkarilassa. Filmi on kuvattu pääosin Pieksämäellä, mutta Liisan perheen kanssa käydään myös kalalla Kuhmossa ja paluumatkalla käväistään Kuopion-yksikössä. 

Filmin kuvasi ja leikkasi Harri Räisä. Filmin käsikirjoitti ja ohjasi Päivi Kapiainen-Heiskanen. Filmin tekstittää englanniksi Pekka de Groot.

Filmin teon mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston apuraha. Filmiä aiotaan ilmoittaa mukaan filmifestivaaleille koti- ja ulkomailla.

 

Tervetuloa Toyota ja toppatakki -dokumenttifilmin maailman ensi-iltaan ma 11.2.2019 klo 17 Pieksämäen Poleeniin! Vapaa pääsy.

 

Ensi-ilta järjestetään yhteistyössä Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen kanssa. 

Toyota ja toppatakki päättää Päivi Kapiainen-Heiskasen käsikirjoittamien ja ohjaamien yhteiskunnallista keskustelua herättävien aikalaisdokumenttifilmien trilogian. Ensimmäinen puheenvuorodokumenttifilmi Porot kuuluvat tuulelle, antoi Käsivarren paliskunnan porosaamelaisten kertoa, minkälaiset uhkat kohdistuvat heidän perinteiseen elämänmuotoonsa (40min, 2016) Kun koulu vapautui vankilasta -filmi otti kantaa kyläkoulujen edelleen jatkuvaan lakkautusaaltoon Halmeniemen Vapaan Kyläkoulun kouluaktivistien näkökulmasta (60 min, 2017) Toyota ja toppatakki tarjoaa yrittäjän ja hoivayhteisön näkökulman sosiaali- ja terveysalan murrokseen, kun kv. ketjut ostavat pieniä yksiköitä itselleen eri puolilta maata 864min, 2019)